http://www.enigma.se/cleve

Skriv ut sidan 

X Stäng fönstret 


En stor och en liten är borta.

Kristerapi med en tvåårig pojke

En liten pojke, som har mist halva sin familj, befinner sig i chocktillstånd när han kommer i terapi. I ord och bilder presenteras hur pojken behöver ledas och följas igenom sin sorg av terapeuten, och hur detta leder fram till psykologisk läkning. Kristerapin kommer att utgöra en länk till en ny framtid för honom.

Cleve, E. (2002) En stor och en liten är borta. Kristerapi med en tvåårig pojke. Wahlström & Widstrand. 


En stor och en liten är borta
Kristerapi med en tvåårig pojke.
 
Wahlström & Widstrand 2002
 
ISBN 91-46-20081-9

LÄS MER OM BOKEN


Från kaos till sammanhang.

Psykoterapi med en pojke som har diagnosen ADHD.

Douglas är en mörkhyad pojke som kommer till Sverige som adoptivbarn när han är fyra år. Föräldrarna vet att han har haft det svårt men inte i vilken omfattning detta har satt spår i hans personlighet.

De märker snart att deras pojke inte är som andra barn. Han är hyperaktiv, kan inte sitta still eller koncentrera sig. Han skadar andra och "straffar ut sig" från skolan redan i första klass. Det konstateras att han har grava psykiska handikapp med allvarliga beteendestörningar och han får diagnosen ADHD.

Från kaos till sammanhang är berättelsen om Douglas och hans arbete i flerårig individualpsykoterapi på Ericastiftelsen i Stockholm. Vi får följa honom från sju till fjorton års ålder och också ta del av hans livshistoria.Från kaos till sammanhang.
Psykoterapi med en pojke som har diagnosen ADHD.
 
Wahlström & Widstrand 2000
 
ISBN 91-46-17677-2

LÄS MER OM BOKEN

 

ÄVEN PÅ NORSKA 

SNART PÅ FINSKA


Machovertestet.

Handbok med utvecklingsteoretiska perspektiv

Jag har också, tillsammans med Britta Blomberg gett ut  Machovertestet. Handbok med utvecklingsteoretiska perspektiv på Psykologiförlaget AB, 1997.

Karen Machovers teckningstest är ett av de mest använda testen vid barnpsykologiska utredningar. Författarna för i sin bok testet framåt genom att infoga dess användning i ett bredare utvecklingspsykologiskt perspektiv.


LÄS MER OM BOKEN


En utskrift från http://www.enigma.se/cleve © Elisabeth Cleve