Tomas Böhm
Nödutgång

Förlag: Karusell
ISBN: 91-972827-0-7
Utkom: 1996

 

 

 

 
NÖDUTGÅNG är en rolig, hisnande och djupt allvarlig actionhistoria, som tar läsaren med till okända resmål. Den handlar om ont och gott, men också om jazz, frihetslängtan och sorg, en saga för vuxna. Vi kommer inte att få något klart svar om vad som egentligen försiggått, eller får vi det?

Vems är fantasin om Peter Pankowski? Är det psykologen Samuel Rosenzweigs eller Pankowski som hittat på sig själv? Eller är det Tomas Böhm, som i denna roman skriver om denne man med okänt ursprung. Är historien överhuvudtaget en fantasi eller har den hänt?

Peter Pankowski, en yngre man med skadade rötter, blir intagen mot sin vilja på en plats som påstås vara ett sjukhus. Han skriver poesi och fastnar på språkliga uttryck. Är det därför man ser honom som farlig? Han för anteckningar över vad som händer honom och hans medfångar. Genom en magisk NÖDUTGÅNG, som gör det möjligt för honom att lämna sitt fängelse kommer han i kontakt med större makter, som ger honom betydelsefulle uppgifter om jordens fortlevnad.

NÖDUTGÅNG är en fascinerande berättelse som inte lämnar läsaren oberörd.

 

  tillbaka