Mona Liljedahl

 

Välkommen till föreläsning med Mona Lijedahl

De borde blomma!

Hur man upptäcker och undervisar
särbegåvade/särskilt begåvade elever

Särskilt begåvade elever, även kallade särbegåvade elever, är en elevgrupp som ligger högst upp på intelligensskalan, som har lättast att lära sig och som drivs av kunskapstörst. De borde blomma! Men i skolan är det ofta tvärtom. Inte sällan mår de dåligt och slukar resurser ifrån elever som har svårt med inlärningen, ibland faller de ur och blir hemmasittare med ångest- och depressionsproblematik. Men få vet varför – inte pedagoger, elevhälsa eller skolledare, och allra minst de själva.

Den här föreläsningen berättar om hur man upptäcker särbegåvade/särskilt begåvade elever och ger ett första ABC-kit för vad skolan behöver göra.

Mona Liljedahl är leg. gymnasielärare i svenska och engelska, och arbetar som specialpedagog. Hon är konsult för särbegåvningsnätverket Filurum och föreläser på temat särskilt begåvade/särbegåvade elever. Mona är en av författarna till Skolverkets handledningsmaterial ”Att arbeta med särskilt begåvade elever” och kommer ut med boken Särskilt begåvade elever – Pedagogens utmaning och möjlighet i maj 2017 på Gothia Fortbildning.

 

Tid: Onsdag 10 maj 18:00–20:00 (Kom senast 17:50 för betalning/registrering)

Plats: Ericastiftelsen, Odengatan 9, Stockholm

Kostnad: 200 kr för gäster, ta gärna med jämna pengar. Betalande Ericapedagogmedlemmar går gratis. Det är också möjligt att swisha pengar till Maria Olsson Blom på 073-634 18 66. Frukt och juice finns att köpa till självkostnadspris i pausen.

Anmälan: Till Marie Hansens (ordförande Ericapedagogerna) e-postadress tur.esson@hotmail.com senast den 1 maj.

Det är ”först till kvarnprincipen” som gäller. OBS! om ni får förhinder kan ni e-posta Marie så att andra som står i kö får chansen att gå.

Varmt välkommen!

 

   

© 2017-04-16 Ericapedagogerna      Webmaster      Ericastiftelsens hemsida