Välkomna till en föreläsning
med Hanna Wallensteen
samt
firande av Ericapedagogernas 20-års jubileum
torsdagen 20 oktober

Vi börjar kvällen med att fira in Ericapedagogernas 20-års jubileum på Trasten (Odengatan 8) kl 17:30 med mingel, lite tilltugg och bubbel!

 

Föreläsningen börjar kl 19:00 (Odengatan 9)

Synlig eller osynlig?

Om psykisk hälsa och sociala identiteter hos adopterade barn och ungdomar.

Hanna Wallensten har över 15 års erfarenhet av att föreläsa om normer, rasism, bemötande och adoptionsfrågor. Hennes föreläsningar brukar beskrivas som tänkvärda, lärorika och roliga.

 

På våra arbetsplatser och i privatlivet måste vi dagligen förhålla oss till varandras olikheter. Trots att de allra flesta människor vill och menar väl blir det ändå fel ibland. En ogenomtänkt kommentar, en negativ förväntan som blir en självuppfyllande profetia eller människor som kränker varandra avsiktligt. Och vad händer då?

 

Hur reagerar jag när någon annan eller jag själv blir illa bemött? Hur vet jag om det är en kränkning eller något annat? Hur vet jag om det är rasism? Är det skillnad på avsiktliga och oavsiktliga kränkningar? Vad får mina reaktioner för konsekvenser och hur skulle jag kunna agera annorlunda? Hur påverkar det vår arbetsplats internt och externt?

Kostnad: Gratis för medlemmar, 100 kr för gäster. Gäster är också välkomna att delta på minglet och firandet innan föreläsningen.

Anmälan: Medlemmar kan ta med sig 2 gäster. Sista anmälningsdag 10 oktober till tur.esson@hotmail.com. Skriv i anmälan om ni kommer på minglet innan eller endast på föreläsningen.

Varmt välkomna önskar vi i styrelsen!

 

   

© 2016-09-24 Ericapedagogerna      Webmaster      Ericastiftelsens hemsida